Opened 15 years ago

Closed 15 years ago

#1821 closed defect (invalid)

BS1/BS2: missing cutscenes in 0.6.1b-2

Reported by: SF/squell11 Owned by:
Priority: high Component: Engine: Sword1
Keywords: Cc:
Game: Broken Sword 1

Description

I've just got the new version of ScummVM 0.6.1b-2 and where as previously the cutscenes to broken sword 1 and 2 were there (as I downloaded them from the website and put them into the right directory) they can now no longer be accessed. It says, as before I put the cutscenes on - No cutscenes available - download them etc...

NB: I upgraded from 0.6.1b

Ticket imported from: #1061844. Ticket imported from: bugs/1821.

Change History (12)

comment:1 by SF/squell11, 15 years ago

Owner: set to fingolfin
Priority: normalhigh

comment:2 by eriktorbjorn, 15 years ago

Odd, the cutscenes work for me with ScummVM 0.6.1b. Did you unpack the cutscenes where ScummVM can find them? I keep mine in "video" sub-directories of my BS1 and BS2 directories.

Is your ScummVM compiled with MPEG2 support? You can see that by pressing the "About" button in the ScummVM launcher. It should say something like "Supports: Vorbis MP3 zLib MPEG2", give or take a few features.

comment:3 by fingolfin, 15 years ago

Owner: fingolfin removed

comment:4 by fingolfin, 15 years ago

Summary: bs1&2 missing cutscenes in 0.6.1b-2BS1/BS2: missing cutscenes in 0.6.1b-2

comment:5 by fingolfin, 15 years ago

I don't understand why this was assigned to me -- I have nothing to do with this issue, as far as I can tell.

comment:6 by SF/ender, 15 years ago

The main problem here is that nobody knows what version your talking about.

0.6.1b-2? What -2? We never officially released a b-2 version, which suggests your using an unofficial binary from somewhere else that is not compiled with mpeg2 support.

comment:7 by SF/squell11, 15 years ago

Its the version that was released in october. I'm new to the preoject and recently got SuSe 9.2 which it came preinstalled. I'm just a newbie I suppose somust be something I'm doing. But in the previous version that came with SuSe 9.1 pro it all worked fine.

The -2 comes from the rpm name. The 0.6.1b was released on a second date I assumed it was a updated version of the beta.

Thanks to all for the help, much appreciated

comment:8 by SF/ender, 15 years ago

Well, thats an unofficial release of ScummVM so we cannot guarantee it has been compiled with all needed features.

Please follow eriktorbjorns instructions to check the features supported by your version of ScummVM. If mpeg2 support is missing, you probably need to file a bugreport with the SUSE package maintainer.

comment:9 by eriktorbjorn, 15 years ago

Someone might want to tell the package maintainer to update the description of the package as well. The one at http://www.suse.de/en/private/products/suse_linux/prof/packages_professional/scummvm.html is rather out of date. :-)

comment:10 by SF/squell11, 15 years ago

I'll file a complaint. There is'nt MPEG 2 support, only MP3. Meanwhile I'll try to get the official version on instead.

comment:11 by SF/ender, 15 years ago

Resolution: invalid
Status: newclosed

comment:12 by SF/ender, 15 years ago

Closing, as this is not a ScummVM bug.

Note: See TracTickets for help on using tickets.