Opened 9 years ago

Closed 9 years ago

Last modified 9 years ago

#5694 closed defect (invalid)

SCI: LB1 (Amiga) - Assertion with Adlib

Reported by: raziel- Owned by: bluegr
Priority: normal Component: Engine: SCI
Keywords: Cc:
Game: Laura Bow 1: The Colonel's Bequest

Description

ScummVM 1.4.0git (May 5 2011 09:07:40)
Features compiled in: Vorbis FLAC MP3 RGB zLib Theora

The game stops right at the start (still black screen, no music, no graphics) with following error message:
assertion "_pos <= _size" failed: file "common/stream.cpp", line 79

That is only if i set the game to use "Adlib Emulator"

Laura Bow 1: The Colonel's Bequest (Amiga/English)

AmigaOS4 - PPC - SDL - BE
gcc (GCC) 4.2.4 (adtools build 20090118)

Ticket imported from: #3297884. Ticket imported from: bugs/5694.

Change History (8)

comment:1 by bluegr, 9 years ago

That's very odd, the game works fine here with the "Adlib emulator" (in reality, the Amiga music emulator). I watched the intro and played around a bit.

Seems like you got corrupted game files.... :(

comment:2 by bluegr, 9 years ago

Resolution: worksforme

comment:3 by bluegr, 9 years ago

I don't get this one. Here, you mention that you get an assertion, but in bug #3297883 you mention that you can enter the game, but the intro is stuck... that's a bit contradictory :/ So what actually happens?

comment:4 by bluegr, 9 years ago

Priority: normalhigh

comment:5 by raziel-, 9 years ago

Just to clarify...i wrote that it only happened when i set the sound driver to "Adlib Emulator" or "Amiga Audio Emulator".

I was actually missing some files...i only had the resource files presents, now i have

amigasnd.drv 7128 ----rwed 15-Jun-90 08:50:21
bank.001 242018 ----rwed 18-Jun-90 11:23:30
info 974 ----rwed 07-Jun-90 20:04:15
resource.000 126317 ----rwed 21-Jun-90 11:35:10
resource.001 264763 ----rwed 21-Jun-90 11:36:32
resource.002 677436 ----rwed 21-Jun-90 11:40:12
resource.003 605134 ----rwed 21-Jun-90 11:43:28
resource.004 695067 ----rwed 21-Jun-90 11:47:10
resource.005 676881 ----rwed 21-Jun-90 11:50:48
resource.cfg 53 ----rwed 07-Jun-90 20:04:09
resource.map 7422 ----rwed 21-Jun-90 11:36:34
resource.vol 37 ----rwed 19-Jun-90 09:31:27
sound.128 44 ----rwed 08-Jun-90 11:22:23

and it works.

Of course it could also be that i had corrupt files which you said in your first comment

Anyway it can be closed :-)

Thank you and sorry for the waste of time

comment:6 by wjp, 9 years ago

Owner: set to bluegr
Resolution: worksformeinvalid
Status: newclosed

comment:7 by bluegr, 9 years ago

Ah that makes more sense then :) Thanks

comment:8 by bluegr, 9 years ago

Priority: highnormal
Note: See TracTickets for help on using tickets.