Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

Last modified 13 months ago

#4154 closed defect (invalid)

AMIGAOS: Crash on startup if CINE engine isn't disabled

Reported by: raziel- Owned by: Kirben
Priority: normal Component: Port: AmigaOS4
Keywords: Cc:
Game:

Description

ScummVM 0.14.0svn (Feb 13 2009 21:58:08)
Features compiled in: Vorbis FLAC zLib

Building a dynamic linked exe of ScummVM
results in a crash on startup. (Log attached)

A workaround would be to --disable-cine
(thanks Jordi) which would lead to a loss
of the game "Future Wars" (so far)
After that It builds the exe and starts
normal, aswell as starting all supported
targets without problems.

This is not a killer as one could build a static
exe anytime i wanted, but this error should
be taken care of sometime imho
(Jordi told me he had this kind of error before,
maybe he can comment on this entry?)

AmigaOS4
gcc version 4.2.4 (adtools build 20090118)

Ticket imported from: #2597252. Ticket imported from: bugs/4154.

Attachments (2)

Crashlog_scummvm_2009-02-13_19-08-41.txt (27.9 KB ) - added by raziel- 11 years ago.
GrimReaper log of the crash
Crashlog_scummvm_2009-02-15_23-05-51.txt (27.8 KB ) - added by raziel- 11 years ago.
Second crashlog

Download all attachments as: .zip

Change History (10)

by raziel-, 11 years ago

GrimReaper log of the crash

comment:1 by jvprat, 11 years ago

I remember having a similar issue some months ago when working on the plugins. I think it had to do with the engine's global variables, but I don't remember more details now.

Anyway the current issue seems to be AmigaOS specific. One would have to verify whether the executable has been linked correctly. Can you send me the affected executable non-stripped? (maybe you can post it somewhere so I can download it). Thanks

comment:2 by jvprat, 11 years ago

Summary: CINE: Crash on startup if CINE engine isn't disabledAMIGAOS: Crash on startup if CINE engine isn't disabled

comment:3 by raziel-, 11 years ago

http://rapidshare.com/files/197891246/scummvm.html

comment:4 by fingolfin, 11 years ago

Recent changes by chrilith to fix the engine on PalmOS may have helped with your problem, too. Please give latest SVN a try!

by raziel-, 11 years ago

Second crashlog

comment:5 by raziel-, 11 years ago

Sadly not, but the crash changed from Cine in particular
to addDebugChannel... see attached log

comment:6 by raziel-, 11 years ago

It seems it is a problem on my side.

If i build from full source (clean build) nothiong happens and everything
is fine. If i build only the changes (after an SVN up) it always crashes
on startup. Not sure what the reason is...

comment:7 by Kirben, 11 years ago

Owner: set to Kirben
Resolution: invalid
Status: newclosed

comment:8 by digitall, 13 months ago

Component: Port: AmigaOS4
Note: See TracTickets for help on using tickets.