Opened 15 years ago

Closed 15 years ago

#1952 closed defect

COMI: Start of Part 3 stops in song

Reported by: SF/grimshark Owned by:
Priority: normal Component: Engine: SCUMM
Keywords: Cc:
Game: Monkey Island 3

Description

Version : 0.7.0
Language: English
OS: WinXP
Version of Game: (I'm new to this and dont know)
Platform: PC

Sorry this is a repeat of previously closed bug reports
but I looked at 1097742, 929650 etc. and cannot find
a solution for my problem.

Part 3 starts, the pirates start the song but I have no
sound and nothing else happens.

some other reports mentioned file rights etc. but all the
files are on my machine and read/write enabled.

I must be stupid but could I get a solution to this
problem.

thanks.

Ticket imported from: #1162103. Ticket imported from: bugs/1952.

Change History (12)

comment:1 by sev-, 15 years ago

Summary: Start of Part 3 stops in songCOMI: Start of Part 3 stops in song

comment:2 by eriktorbjorn, 15 years ago

I don't know if it's any help, but I believe the pirate song
is stored in musdisk2.bun. Is it possible that this file has
somehow become corrupt or truncated? Mine is about 181 MB.

Though to be honest, I'm not sure if I ever played this far
in COMI using ScummVM, so I don't have any personal
experience of how well it's working. I've just never gotten
around to it.

comment:3 by aquadran, 15 years ago

yes, that file is required to pass that scene, without it,
engine will freeze.

comment:4 by Kirben, 15 years ago

Just use boot parameter 465 to jump to Part III of COMI.

I can't reproduce the issue with ScummVM 0.7.0 or 0.8.0CVS
under Windows XP.
I noticed speech is currently been cut short in ScummVM
0.8.0CVS though.

comment:5 by aquadran, 15 years ago

speech issue could be related to latest soundHandle changes

comment:6 by SF/grimshark, 15 years ago

Hi,

I got so frustrated I just restarted the game from scratch
without using ScummVM, so indirectly my problem is
solved.

Thanks for trying anyway

comment:7 by SF/dns25, 15 years ago

just having stumbled across the same problem with 0.7.0 on
debian testing, having tried a custom CVS build as of Sun
Mar 27 03:07:16 CEST 2005, i would like to point out that
running on cvs actually seems to fix that problem. a saved
at that scene still seems to hang, but restarting at the
beginning of chapter 3 gets rid of the loop.

regards,
daniel

comment:8 by SF/dns25, 15 years ago

pardon,

i was a little hasty with my diagnosis.

still hangs, though not on the pirate song, but now on the
first dialog after the song.

subtitle is shown ("all right crew, let's get to work!'),
but text never played back.

hth,
daniel

comment:9 by fingolfin, 15 years ago

Could you please answer eriks question, then? Regarding musdisk2.bun

comment:10 by SF/dns25, 15 years ago

-rwxr--r-- 1 dns dns 44248234 2005-02-27 18:00 musdisk1.bun
-rwxr--r-- 1 dns dns 45714139 2005-02-27 18:00 musdisk2.bun

hmm, these indeed are not 181MB in size...

comment:11 by fingolfin, 15 years ago

45 MB each seems *way* to small. Maybe you compressed them?

comment:12 by fingolfin, 15 years ago

Status: newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.