Opened 15 years ago

Closed 15 years ago

Last modified 5 months ago

#1692 closed defect (invalid)

LucasArts classic adventure series CD (PC) *Problem*

Reported by: SF/thetomaso Owned by: Kirben
Priority: normal Component: Engine: SCUMM
Keywords: script Cc:
Game: Monkey Island 1

Description

I have the 'LucasArts classic adventure series' CD with
Monkey Island 1 and 2 on the same disc.
ScummVM plays MI2 with no problem, but when I try to
start MI1, this error appears:
"Cannot find file: 'monkey.000'".
This because the 000 file on my disc is named
'MONKEY1.000'..
there is also 'MONKEY1.001' and 'MONKEY1.EXE'.

A fix would be very nice!

Ticket imported from: #1000419. Ticket imported from: bugs/1692.

Attachments (3)

CD.jpg (9.2 KB ) - added by SF/thetomaso 15 years ago.
CD Directory
CD-MONKEY1.jpg (11.7 KB ) - added by SF/thetomaso 15 years ago.
CD \ MONKEY1 Directory
CD-MONKEY2.jpg (18.0 KB ) - added by SF/thetomaso 15 years ago.
CD \ MONKEY2 Directory

Download all attachments as: .zip

Change History (16)

comment:1 by SF/trinity78, 15 years ago

How about renaming the files?

comment:2 by SF/thetomaso, 15 years ago

Renaming the files makes the game start, but then I don't get
any sound,,

comment:3 by Kirben, 15 years ago

Just use the monkey1 target instead.

comment:4 by Kirben, 15 years ago

Owner: set to Kirben
Resolution: invalid
Status: newclosed

comment:5 by SF/thetomaso, 15 years ago

What do u mean by using the monkey1 target?

comment:6 by SF/thetomaso, 15 years ago

Status: closednew

comment:7 by Kirben, 15 years ago

Status: newclosed

comment:8 by Kirben, 15 years ago

If you are using Add Game in ScummVM, choose 'Monkey
Island 1 (alt)'
If you are starting ScummVM via command line, choose
monkey1 target, ie:
scummvm -pd:\monkey1\ monkey1

comment:9 by SF/thetomaso, 15 years ago

I'm not much into command line.
I've been trying to add it through the frontend, but I can't
see how to specify wich file to load,,only wich folder to look
in,,

comment:10 by SF/thetomaso, 15 years ago

sorry.
got it now..
changed the 'ID' to 'monkey1', but I still can't get any sound,,

comment:11 by Kirben, 15 years ago

Check that the platform setting is correct too.
The Macintosh and PC version uses different sound formats.

by SF/thetomaso, 15 years ago

Attachment: CD.jpg added

CD Directory

comment:12 by SF/thetomaso, 15 years ago

The platform setting is correct (PC).
Could this problem be because the setup file is located in
another directory?
MI1 and MI2 has got a common setup file, while the rest of
the game files are located in seperate folders..
(se attachment)
The sound works on MI2 though..

by SF/thetomaso, 15 years ago

Attachment: CD-MONKEY1.jpg added

CD \ MONKEY1 Directory

by SF/thetomaso, 15 years ago

Attachment: CD-MONKEY2.jpg added

CD \ MONKEY2 Directory

comment:13 by GitHub <noreply@…>, 5 months ago

[removed unrelated comment generated by the GitHub link]

Last edited 5 months ago by criezy (previous) (diff)
Note: See TracTickets for help on using tickets.