Opened 16 years ago

Closed 16 years ago

Last modified 16 years ago

#1504 closed defect (invalid)

RC COMI: Act III sound off, pirate song never begins

Reported by: SF/stappan Owned by: SF/ender
Priority: blocker Component: Engine: SCUMM
Keywords: Cc:
Game: Monkey Island 3

Description

scummvm 0.6.0-pre 2/27 daily build for Mac, Windows game
run off hard drive in OSX 10.2.8, English, Mega-Monkey
version.

The sound is off, and subtitles are on, from the moment the
ship sails off from Plunder Island, with only the wind noises
in the background. Starting with the title card for Part III,
there is no sound whatsoever, and the scene plays out in
titles until the song begins. Then the pirates bounce up and
down continually, the song never begins, there are no
dialogue options, and there is no way to advance the game.
Hitting escape does nothing, and the game does not respond
to any commands.

This sounds the same as the bug described in #755826
(except they don't open their mouths), which was listed as
fixed for 0.4.1.

Ticket imported from: #906348. Ticket imported from: bugs/1504.

Attachments (1)

comi.s05 (56.5 KB ) - added by SF/stappan 16 years ago.
COMI dig up grave

Download all attachments as: .zip

Change History (13)

by SF/stappan, 16 years ago

Attachment: comi.s05 added

COMI dig up grave

comment:1 by SF/ender, 16 years ago

Just to clafify, do you mean you have deliberatly turned the
sound off, or it just went off automatically when the ship sailed
away?

comment:2 by SF/stappan, 16 years ago

It went off automatically. I couldn't get the sound back on.

comment:3 by SF/ender, 16 years ago

Owner: set to aquadran
Priority: normalblocker
Summary: COMI: Act III sound off, pirate song never beginsRC COMI: Act III sound off, pirate song never begins

comment:4 by SF/ender, 16 years ago

Aquadran, could you look into this?

Setting as a release critical bug.

comment:5 by aquadran, 16 years ago

it works for me

comment:6 by aquadran, 16 years ago

Resolution: worksforme

comment:7 by SF/stappan, 16 years ago

Any additional information I might give that could help you in
pinning down the problem?

comment:8 by SF/ender, 16 years ago

This bug certainly exists and has been reported by another person
in-channel. Aquadran, did you use the save or bootparams to test?

comment:9 by SF/ender, 16 years ago

Resolution: worksforme

comment:10 by aquadran, 16 years ago

no, i used savegame

comment:11 by SF/ender, 16 years ago

The reason for this is because you do not have the voice or
music files for the second half of CMI installed. And the pirate
puzzle is syncronised to said music, hence the freeze.

Closing :)

comment:12 by SF/ender, 16 years ago

Owner: changed from aquadran to SF/ender
Resolution: invalid
Status: newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.