Opened 16 years ago

Closed 16 years ago

#1496 closed defect (fixed)

COMI: No sound, crash in Part III Mac 0.6.0-pre

Reported by: SF/stappan Owned by: aquadran
Priority: normal Component: Engine: SCUMM
Keywords: Cc:
Game: Monkey Island 3

Description

I have had this problem with Mac OSX daily build snapshots
from February 19 and 23. I'm using OSX 10.2.8 with the
COMI CD for Windows. I'm running the game files off hard
drive.

In the 2/19 snapshot, prior to and at the beginning of Part
III, when they're on the ship and being chased, the sound
goes in and out and is replaced with subtitles, and
eventually the debugger starts up, and I get this:

Error:(40:125:0x:794) [or various other similar numbers]
Imuse DigiSndMgr::openSound() can't alloc free sound slot

When I exit, the game freezes.

Tried both regular and Mega-Monkey versions with the 2/23
daily build snapshot, same problem as before, only it
happens earlier. There's no sound (but subtitles) for the
scene right before they sail off in the ship with Elaine, then I
get the title page for Part III: Three Sheets to the Wind, and
sometimes it goes on a little further. Then the debugger
comes up, with the same iMuse error message, and when I
exit that, the game freezes.

I haven't been able to get past this point, and in fact have
never been able to get past the Pirate Song with the
previous version of SCUMMvm (which also had the sound-
going-in-and-out bug, but didn't freeze, just got caught in a
silent loop on the pirate song) in spite of the fact that the
game is listed as completable.

I've attached a savegame. All that needs to be done is to go
right and use the shovel, and the problems all happen after
that.

Ticket imported from: #903655. Ticket imported from: bugs/1496.

Attachments (1)

comi.s05 (56.6 KB ) - added by SF/stappan 16 years ago.
COMI savegame backstage

Download all attachments as: .zip

Change History (9)

by SF/stappan, 16 years ago

Attachment: comi.s05 added

COMI savegame backstage

comment:1 by SF/peiter, 16 years ago

I can confirm this on GNU/Linux (Debian unstable w/kernel 2.4.25). I get
the exact same behavior that Stacey reports on the Mac.

It happened with cvs snapshots from 23 Feb 04 and 24 Feb 04. :(

comment:2 by aquadran, 16 years ago

Owner: set to aquadran

comment:3 by aquadran, 16 years ago

Resolution: fixed
Status: newclosed

comment:4 by aquadran, 16 years ago

Status: closednew

comment:5 by aquadran, 16 years ago

Resolution: fixed

comment:6 by aquadran, 16 years ago

Resolution: fixed
Status: newclosed

comment:7 by aquadran, 16 years ago

Resolution: fixed
Status: closednew

comment:8 by aquadran, 16 years ago

Resolution: fixed
Status: newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.