Opened 4 months ago

Last modified 4 months ago

#13857 new defect

GRAPHICS: Screenshots (Alt+s) broken (alpha channel prominent)

Reported by: raziel- Owned by:
Priority: normal Component: Graphics
Version: Keywords:
Cc: Game:

Description

ScummVM 2.7.0git (Sep 27 2022 12:11:26)
Features compiled in: Vorbis FLAC MP3 RGB zLib MPEG2 Theora AAC A/52 FreeType2 FriBiDi JPEG PNG GIF cloud (servers, local) TinyGL OpenGL (with shaders)

When taking a screenshot with in-app keyboard command ALT+S i get a completely wrong output (see attached).

This only happens when in-game (scumm tested so far), but not in the launcher

AmigaOS4 - PPC - BE - SDL2
gcc (adtools build 11.3.0) 11.3.0

Attachments (1)

scummvm-indy3-fm-00003.png (55.0 KB ) - added by raziel- 4 months ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

by raziel-, 4 months ago

Attachment: scummvm-indy3-fm-00003.png added

comment:1 by raziel-, 4 months ago

SDL Surface renderer is fine, so it's a problem of the OpenGL renderer

comment:2 by lotharsm, 4 months ago

I couldn't replicate it on Windows, so it might be something specific to the Amiga platform.

Could you try to revert https://github.com/scummvm/scummvm/commit/bdd2fb61d1dd58c941888d6b3f95b75571e4d986 and see if this fixes the issue?

comment:3 by criezy, 4 months ago

There are known issues with screenshots when using the OpenGL graphics mode. See bug #13767 and bug #13348. This could be the same issue or related to it.

comment:4 by raziel-, 4 months ago

@lotharsm

Reverting didn't help, still the same issue.

@criezy

It does look similar, so at least nothing I have to go manually hunting/bisecting for.
It happens as far back as 2.5.1 for me (I'm normally using a third party app to take screenshots)

Thank you for the heads up

Note: See TracTickets for help on using tickets.