Opened 20 months ago

Last modified 5 months ago

#11483 new defect

ZVISION: ZGI: Music broke

Reported by: vocaab Owned by:
Priority: high Component: Engine: ZVision
Version: Keywords: Zork, Grand Inquisitor, Music
Cc: Game: Zork Grand Inquisitor

Description

Hi, I'm playing the gog release of Zork Grand Inquisitor, and the music stops playing completely, and never comes back. I have a save file I will upload that has the issue. This is with version 2.0

Attachments (1)

zgi-dvd.013 (24.0 KB ) - added by vocaab 20 months ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (6)

by vocaab, 20 months ago

Attachment: zgi-dvd.013 added

comment:1 by vocaab, 20 months ago

Summary: Zork: Grand InquisitorZork: Grand Inquisitor Music broke

comment:2 by vocaab, 20 months ago

Component: --Unset--Engine: ZVision

comment:3 by sev-, 13 months ago

Priority: normalhigh
Summary: Zork: Grand Inquisitor Music brokeZVISION: ZGI: Music broke

comment:4 by eriktorbjorn, 5 months ago

I can't say I understand how ZGI handles music. There is a length script called universe.scr.txt that seems to have a lot to do with it.

If I open the debug console (Ctrl+Alt+D) and type "statevalue 14000 0" followed by "exit" to close the debug console, that seems to get the music started again. I don't know if it will stay working, or if it will get stuck again.

In the saved game, statevalue 14000 has the value 1 to begin with, but there are a dozen places where that could have happened.

comment:5 by NMIError, 5 months ago

When I load the savegame from the launcher, music does play. When I load the savegame from the in-game menus, there is no music. Strange...

Note: See TracTickets for help on using tickets.