Opened 2 years ago

Last modified 14 months ago

#10232 new defect

SCI: Lighthouse: Bad sound effect when clipping train rails

Reported by: dafioram Owned by:
Priority: low Component: Engine: SCI
Keywords: sci32 Cc:
Game: Lighthouse

Description

Game: Lighthouse 1.0c/2.0a
Tester OS: Ubuntu 17.07
ScummVM: 1.10.0git-5016-g4890dd4466

I used the same saved game from 2.0a to test lighthouse 1.0c in ScummVM. This is not present in the original game v2.0a, but I don't know about 1.0c.

I played the original game using Jafa's winxp installation. ​​​​http://www.squirtthecat.com/games/lighthouse/index.html. Which is one of the two options endorsed by ​​​​http://www.sierrahelp.com/Games/LighthouseHelp.html

When repairing the track you must clip the rails at two spot using the metal clipper both times when you do this it will play a bad version of the audio effect. It sounds like something is getting jammed/stuck.

I believe this sound bug sounds the same as in #10231 and #10224.

Attachments (1)

lighthouse-1.070 (171.7 KB ) - added by dafioram 2 years ago.
track is out

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

by dafioram, 2 years ago

Attachment: lighthouse-1.070 added

track is out

comment:1 by dafioram, 2 years ago

The data files that I thought were for 1.0c are, I believe actually 2.0, so you can ignore this bug being for 1.0c since I cannot test that.

comment:2 by dafioram, 2 years ago

Here is my play through of this on the original engine. https://streamable.com/s6oip

comment:3 by bluegr, 14 months ago

This happens in room 270. It's a script bug, as the game tries to play the same sound sample 12 times. Perhaps we're missing a flag in ScummVM.

comment:4 by dafioram, 14 months ago

I believe it does happen in the original engine when played on dosbox.

I think Jafas winxp changes fix these issues and that is why I didn't experience it.

Note: See TracTickets for help on using tickets.